Start Fotboll Grattis Portugal, nu väntar Chile!

Grattis Portugal, nu väntar Chile!

1342
0
Dela

Portugals fotbollslandslag för herrar 2016

Efter ett rafflande “medelhavsderby” mellan Portugal och Frankrike, gick Portugal segrande med 1-0 efter förlängning. Nu väntar en fotbollsmatch för Portugal under hösten mot Chile som vann Copa America tidigare i somras.

Eder matchens stjärna

Cristiano Ronaldo i tårar Det krävdes en förlängning för att avgöra vinnaren av fotbollsfinalen och Eder (Éderzito António Macedo Lopes) satte 1-0-målet i den andra förlängningskvarten.

Under första halvleks första tio-femton minuter var det offensivt spel från både Portugal och Frankrike. Den största, om inte viktigaste, händelsen som inträffade var att Cristiano Ronaldo skadades och byttes ut i den 24:e spelminuten. Första halvlek slutade med 0-0 mellan fotbollsnationerna.

Det märktes under matchens andra halvlek att Cristiano Ronaldo lyste med sin frånvaro, inte ens Griezmann syntes till i någon större utsträckning förutom vid enstaka tillfällen då han inte lyckades glänsa allt för mycket. Det franska fotbollslandslaget för herrar hade överlag ett visst övertag för den andra halvleken, inte minst under den senare delen av halvleken. Även den andra halvleken slutade med 0-0 mellan fotbollsnationerna.

Stämningen på fotbollsarenan i Paris verkade i alla fall vara på topp under hela matchen, trots att ett fåtal ur publiken lyckades ta sig in på fotbollsplan under matchens gång.

Nu väntar Chile för Portugal

Enligt uppgifter från UEFA, som återgetts av både Goal.com och Daily Mail, kommer Portugal, som vinnare av fotbolls-EM 2016, möta Chile, vinnare av Copa America 2016, i en match som kan ses som en “kontinentmatch” mellan Latin/sydamerika och Europa. Denna match kommer att spelas under hösten någonstans på den latinsk/sydamerikanska kontinenten och förhoppningsvis kan det bli en trevlig tradition som anordnas vid fler tillfällen under kommande år.

Fotboll i världsklass

För vem vill inte se stjärnor i världsklass från olika kontinenter mötas i andra sammanhang än världsmästerskap? Lionel Messi, Miiko Albornoz och Cristiano Ronaldo är tre stjärnor i världsklass som kan ha chans att mötas i olika matcher framöver, tack vare UEFAs nya sätt att tänka och flexibilitet när det gäller nya spelupplägg när det gäller matcher. Förhoppningsvis kan världsmatcher även ske runt om i Europa.

Som kuriosa så har värdnationen för fotbolls-EM vunnit vid tre tidigare tillfällen; 1964 i Spanien, 1968 i Italien och 1984 i Frankrike.

Spelbolag Sverige