Start Fotboll Zlatan vann Guldbollen i en traditionsenlig Fotbollsgala!

Zlatan vann Guldbollen i en traditionsenlig Fotbollsgala!

2767
0
Dela

Från ett traditionsenligt Ericsson Globe hyllades svenska dam- och herrlandslagen för sina framgångar under året under ledning av sportkommentatorn Anna Brolin och komikern Anders Jansson.

Elfte gången gillt för Zlatan

Att Zlatan Ibrahimovic erhöll sin elfte Guldboll var föga förvånande, troligtvis var det mycket för att det var sista året som han hade möjlighet att kunna erhålla en ytterligare sådan. Det som kan vara mer intressant är vilka som erhåller Guldbollen kommande år, kan det finnas en tronföljare som kan ta Guldbollen vid lika många tillfällen som Zlatan erhållit den? Det mer förvånande var att Zlatan kommer att få en staty vid Nationalarenan i Stockholm/Solna uppförd, kanske var lika förvånande som att Bob Dylan erhöll Nobelpriset i litteratur.

Lindahl erhöll Diamantbollen

Hedvig Lindahl erhöll Diamantbollen (damernas motsvarighet till Guldbollen) för andra året i rad för sina prestationer i samband med OS i Rio och övriga prestationer under året. I sitt hyllningstal tackade hon bland annat sin sambo, vilket var mycket hedervärt .

Fortsatta traditionella fotbollsgalor?

Kommer kommande fotbollsgalor att vara av likvärdig karaktär som årets Fotbollsgalan eller kan det bli något innovativt inom denna genre? Kanske kan det förändras på samma sätt som Melodifestivalen förändrats under de senaste femton åren? Eller behövs det förändringar när det gäller denna form av gala? En sak är säkert – Zlatan kommer inte få Guldbollen nästa år.

Spelbolag Sverige