Start Fotboll Lionel Messi – dömd men ändå bland de främsta!

Lionel Messi – dömd men ändå bland de främsta!

1463
0
Dela

Lionel MessiLionel Messi, den välmeriterade argentinske fotbollsspelaren, dömdes nyligen till 21 månader för skattebrott. Detta efter att han, tillsammans med sin fader, inte beaktat de gällande skattereglerna tillräckligt för att vara på “den rätta sidan” av lagen.

FC Barcelona gav stöd – kritiserades

Fotbollslaget FC Barcelona gav sitt stöd offentligt till Lionel Messi genom kampanjen “#WeAreAllLionelMessi” i samband med Messis dom. Klubbens stöd fick dock kritik från både medier och privatpersoner, då det ansågs att det brott som Messi dömts för kunde ha bidragit till mer verksamhet inom offentliga sammanhang.

Messi behöver dock inte sitta av sin tid enligt dom i fängelse. Han fick villkorlig dom som i praktiken innebär ett liv i frihet. Detta innebär bland annat att han kommer att spela med FC Barcelona på Friends Arena den 3 augusti då laget möter Leicester City FC som vann den högsta fotbollsligan, Premier League, i Storbritannien säsongen 2015/16. En match som sport24.nu kommer rapportera vidare om framöver.

Fotbollsspelare i världsklass

Oavsett vad en tycker om Lionel Messis agerande (eller icke-agerande om en vill se det så) i samband med sina ekonomiska transaktioner, kan en konstatera att Messi tillhör världseliten när det gäller fotboll i sin roll som fotbollsspelare.

Precis som för Cristiano Ronaldo (Portugal), Zlatan Ibrahimovic (Sverige) och Toni Kroos (Tyskland) så har Lionel Messi en förmåga att medverka till framgångar för både lokala fotbollslag och för landslag, vilket i sig tur medför stora rubriker på både gott och ont hos sport24.nu, europeisk press och internationell press.

Inom fotbollen är vi alla Lionel Messi på det sättet att fotbollen förenar oss, för övrigt är det synd att Lionel Messi hamnar på “fel sida” av lagen.

Spelbolag Sverige