Start Fotboll Bröderna Albornoz lyfter kvalitén inom fotbollen

Bröderna Albornoz lyfter kvalitén inom fotbollen

1046
0
Dela

I veckan blev det klart och officiellt att fotbollsspelaren Mauricio Albornoz börjar spela för den allsvenska fotbollsklubben GIF Sundsvall.

Lyft för svensk fotboll

Mauricio Albornoz, som till vardags tillhör fotbollsklubben Åtvidaberg, har en skicklig och god spelförmåga när det gäller att spela fotboll och han spelar som mittfältare och försvarare i matcher.

Fotbollsfamilj med kompetenser inom sporten

Även hans broder, Miiko Albornoz, har en lång erfarenhet som fotbollsspelare. Miiko har bland annat varit uttagen för det svenska fotbollslandslaget och för det chilenska fotbollslandslaget. Brodern har även spelat för det allsvenska fotbollslandslaget Malmö FF och spelar i dag för den tyska fotbollsklubben Hannover 96.

Bröderna Albornoz uppvisar nationell och internationell erfarenhet

Båda bröderna Albornoz har meriterade bakgrunder – båda har spelat för det svenska U21-landslaget och för fotbollsklubben Brommapojkarna. De har dock aldrig spelat en fotbollsmatch tillsammans och det skulle vara intressant och roligt att se om bröderna skulle uppvisa några färdigheter på fotbollsplan tillsammans och vilka synergieffekter det skulle vara. Mauricio och Miiko har båda möjlighet att spela som mittfältare, Miiko som höger/vänstervack och Mauricio som mittfältare i sig. Skulle det kunna bli vissa fördelar att komma från samma familj och samtidigt arbeta tillsammans i ett fotbollslag? Då de känner varandra från utanför fotbollsplan, finns möjligheter till att de kan förstå varandra på ett bra sätt även på plan.

Förhoppningsvis kommer vi kunna se Mauricio Albornoz i flera större sammanhang inom fotbollen, nu när han får spela i GIF Sundsvall. Kanske kan det bli spel i det svenska fotbollslandslaget för herrar om förbundskapten Jan Andersson vill satsa på sunda krafter och kompetens bland fotbollsspelare.

Se gärna fotbollsklipp med mål och fotbollsspel med Mauricio Albornoz i nedanstående video, så kan du själv se vilka kvaliteter som finns hos en bra och kvalitativ fotbollsspelare. För det finns bra och professionella fotbollsspelare som har en förmåga att spela fotboll och ha ett helhetsperspektiv för en lagsammanhållning och för att nå en seger i en fotbollsmatch.

Spelbolag Sverige