Start Fotboll Gothia Cup – ungdomsfotboll som bidrar till inkludering

Gothia Cup – ungdomsfotboll som bidrar till inkludering

1051
0
Dela

Gothia Cup

Att fotbollen är en sport som förenar individer och skapar en samhörighet genom en laganda håller de allra flesta med om, även om det kan finnas enstaka undantag som bekräftar regeln. Gothia Cup är en tävling där ungdomsfotbollen står i fokus och som inkluderar alla oavsett ens bakgrund.

Turnering som vuxit till en av de främsta

Gothia Cup är en turnering där unga individer har spelat fotboll mellan varandra. Allt sedan 1975 då Gothia Cup spelats har andelen lag och länder ökat. Från att första året ha 275 lag från fem olika länder till att i år ha över 1700 lag från drygt 70 olika länder och med över 40 000 spelande unga individer säger det mesta om att cupen har blivit en av de mest internationella turnéerna inom fotboll.

Ungdomsfotboll 2016

Årets Gothia Cup är mellan 18-23 juli i Göteborg och med deltagande länder från flera kontinenter. Här spelar många duktiga unga fotbollsspelare, vissa kommer sannolikt att formas på ett sådant sätt att de blir framtida stjärnor inom fotbollen och med deltagande i U21-lag och spelare för respektive landslag.

Ett lag som ställer upp i årets Gothia Cup är Sangree Chilena FC, med George Vera Köhler som ledare, som lyckats satsa på chilenska unga individer som vill stärka och växa som individer och som fotbollsspelare. Laget har en vision och ideologi om att skapa en bra sammanhållning mellan chilenska individer både fysiskt och mentalt på flera sätt, som att ta tillvara på ens ursprung och förena detta med individers individuella förutsättningar och därigenom stärka lagets sammanhållning. Sangree Chilena FC är ett exempel på hur ett lag kan inkludera varandra och hur laget i kontexten av Gothia Cup kan verka positivt för en ungdomskultur och ungdomsfotboll som bidrar till inkludering.

Inkluderande turnering

Gothia Cup är fotbollsturnering som skapar en sund anda för fotbollen i helhet. Genom att inkludera alla oavsett ens bakgrund och där fotbollen står i fokus visar cupen att fotbollen är en inkluderande lagsport och där alla har chans och möjlighet att växa som individer och som lag – något som sedermera stärker ens självkänsla i alla olika grupperingar i samhället i övrigt.

Spelbolag Sverige