Start Fotboll Vinner Portugal i skräll-Euro 2016?

Vinner Portugal i skräll-Euro 2016?

1185
0
Dela

Det har hittills varit skrällarnas tid i årets fotbolls-EM. För vem hade anat att världstvåan Belgien skulle åka ut i kvartsfinalen mot Wales? Eller att Lars Lagerbäcks Island skulle vinna mot England och ta sig ända till semifinalen?

Trots skrällarna i årets Europamästerskap har Portugal visat sig stabilt som land, även om dess herrfotbollslag ännu inte vunnit någon match på ordinarie matchtid. Även om Cristiano Ronaldo kunnat vara mer i toppform har han bidragit med värdefulla avgöranden under årets matcher, främst under straffläggningar.

Blir det väntat slutresultat trots skrällar?

Med några kvarvarande matcher i kvartsfinalerna verkar årets fotbolls-EM för herrar bli ett år med fotbollslandslag från oväntade länder som placeras i topp och bland de främsta fyra länderna – detta oavsett utgången och placering och vilka valörer på medaljen det än blir. För nästan inga hade förväntat sig Wales och Island bland de främsta – inte ens bettingbolag som annars brukar “ha koll”.

Vinner Cristiano Ronaldo och Portugal fotbolls-EM 2016?
Vinner Cristiano Ronaldo och Portugal fotbolls-EM 2016? Bild: Daily Mail

Förmodligen lär dock Italien med Marco Verratti i spetsen lyckas vinna över Tyskland med Toni Kroos som är i toppform. Det enda vi vet är att fyra länder som når semifinaler får dela på medaljer, då en regelförändring inför fotbolls-EM 2012 gjordes så att det inte spelas någon bronsmatch, utan de två länder som inte når finalen delar på tredjeplatsen.

Får Portugal möta Chile i höst?

Under kommande vecka vet vi om det blir några fler skrällar i fotbolls-EM 2016 och på söndagskvällen den 10 juli så är en segrare utsedd – förhoppningsvis vinns matchen med mål under ordinarie matchtid. Vinnaren i årets fotbolls-EM kommer senare under året få möta Chile, som vann årets Copa America, i en match i Latinamerika (om detta meddelas senare här på bloggen). Förhoppningsvis blir det Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen som vinner fotbolls-EM nästa söndag.

Spelbolag Sverige