Start Fotboll Lars Lagerbäck – legendariskt ledarskap?

Lars Lagerbäck – legendariskt ledarskap?

1500
0
Dela

Laganda, långsiktighet och lojalitet – värdeord som Lars Lagerbäck kan använt sig i sitt ledarskap för det isländska herrfotbollslaget.

Från ingenstans kom Island till att bli en snackis inom fotbollsvärlden. Från att ha en ranking på en 34-plats enligt FIFAs ranking till att nå en kvartsfinal i fotbolls-EM.

Island har hyllats hos många, inte minst bland den isländska befolkningen, för att ha lyckats visa på att även mindre länder kan lyckas och nå framgångar.

Island har lyckats visa på en framgångsrik saga på att om det finns ett mål, ett samarbete och ett lagarbete, så går det att komma långt och detta oavsett om det gäller fotboll eller i andra sammanhang eller sporter.

Mycket kan bero på det legendariska ledarskap som Lars Lagerbäck haft om att det är ett kollektivt arbete som ska vara i fokus i ett team för att det ska lyckas.

Ett lag är aldrig bättre än den svagaste länken i laget

Ett fotbollslag kan ha ett bra defensivt spel, men ha ett dåligt offensivt spel. Detta kan medföra att ett lag kan lyckas hålla nollan i sina matcher, men laget lyckas inte att göra mål och därmed mindre chanser att vinna en match.

Med bra fotbollsspelare som kan både ett defensivt och offensivt spel går det att göra laget mer framgångsrikt.

Gemensamma mål

Att göra mål är målet med fotbollen. För att kunna göra mål (och därmed ha chans att vinna matcher) gäller det att laget har satt upp gemensamma mål som inte bara är att göra en massa mål.

Det gäller att skapa och stärka ett fungerande spel under hela matchen så att det går att nå framåt i fotbollsspelet.

Med en bra laganda där alla känner alla och har bra förtroende sinsemellan under alla 90 minuter går det att ha ett väl fungerande lag där målen kommer på ett naturligt sätt.

Långsiktigt lagarbete

Med ett kollektivt tänkande i ett långsiktigt perspektiv där alla i laget har en betydelse går det att skapa ett långsiktigt lagarbete.

Precis som det gäller att ha gemensamma mål gäller det att ha ett långsiktigt lagarbete där allas roll är lika mycket värda.

Jämför ett företag där vd-ns strategiska arbete för företaget har minst lika mycket värde och betydelse som vaktmästarens arbete för att se till att alla medarbetare får del av information och att det operativa arbetet inom företaget fungerar fullt ut.

Ett långsiktigt lagarbete stärker individer och därmed en sund grund för framgångsrikt lag.

Lagerbäck legendarisk

Det legendariska ledarskapet för det isländska herrfotbollslaget som Lars Lagerbäck har använt sig av kan bestå av laganda, långsiktighet och lojalitet.

Även om Island blev utslagna av Frankrike i kvartsfinalen 2016 så är Island vinnare. Detta kan bero på en laganda, långsiktighet och lojalitet som finns i laget och som letts av legenden Lars Lagerbäck!

Spelbolag Sverige