Start Ishockey Statistik och Odds Falkenberg vs Helsingborg

Statistik och Odds Falkenberg vs Helsingborg

2291
0
Dela

Falkenberg vs Helsingborg

Oj oj oj vilket ångestmöte som väntar för Helsingborgs IF. Nu åker tränare Henrik Larsson dit hans tränarkarriär började när hans HeiF ställs mot Falkenbergs FF. Helsingborg måste plocka tre pinnar, annars är laget farligt nära en direkt inblandning i nedflyttningsstriden. Inför matchen borta mot Falkenberg är man tre poäng före sin motståndare som vid seger alltså är ikapp sin “storebror”. Skulle HeIF däremot vinna klättrar “Sundets Pärla” upp på betryggande avstånd från botten, samtidigt som Falkenberg riskerar att hamna på kvalplats igen vid förlust.

Formen hos de båda lagen är väl inte något att jubla över även om Falkenberg plockat två segrar och en oavgjord på fem matcher efter uppehållet. HeIF inledde också starkt efter sommarpausen med Henrik Larsson som ny tränare efter att Peo Ljung fått sparken. Laget besegrade Örebro och Sirius samtidigt som man tog poäng med mersmak mot Elfsborg däremllan. Nu har det dock kommit två raka förluster för “Henke” där den senaste matchen hemma mot Örebro var direkt pinsam när gästerna vann med 4-1. Räkna med mycket kamp, ångest och heta känslor när Falkenbergs FF och Helsingborgs IF drabbar samman på Falcon Alkoholfri Arena.

Odds Falkenberg –  Helsingborgs IF

Falkenberg är knappa favoriter och går att spela på till oddset 2,55 hos Unibet. X ger 3,35 medan bortaseger för HeIF ger 2,85 hos samma spelbolag. Oddsen har ändrats efter senaste omgången. Tack vare att Helsingborg föll tungt mot Örebro hemma med hela 1-4, samtidigt som Falkenberg vann över Sundsvall med 2-0, har Falkenberg skaffat sig ett läge där en seger tar de upp en bra bit från den nedflyttning som så många tippat. Därför är de inte heller helt förvånande att de har ett favoritskap.
För den som tror på en målrik match går det att betta på att båda lagen gör mål. Ja ger oddset 1,71 medan Nej ger 2,08 hos Bet365. Helsingborg har blivit nollade en gång efter uppehållet, det var mot AIK på bortaplan. Annars har HeIF gjort mål i varje match sedan Henrik Larsson tog över. Falkenberg har också blivit nollade en gång sedan uppehållet och gjort en hel del mål framåt. Att båda lagen gör mål har därför lägre odds än att de inte gör det. Försvaret i de båda lagen är knappast något att hurra förr.
Därför är det förvånande att över 2,5 mål ger så mycket som 1,96 i odds hos Betsson. Med två lag som läcker som såll är det mycket som talar för en målfest. Falkenberg höll visserligen nollan hemma mot Sundsvall senast men dessförinnan hade laget elva insläppta mål på de fyra senaste matcherna. Helsingborg har sex insläppta på sina två senaste matcher.
 

Statistik Falkenberg vs HeIF

Helsingborg har ett internt övertag mot Falkenberg de senaste fem åren. Lagen har mötts elva gånger i tävlingssammanhang och Falkenberg har bara lyckats vinna en gång. Det var i oktober 2014! Tre matcher har slutat oavgjort medan Helsingborg har vunnit sju möten.
Falkenbergs vårsäsong var annars väldigt tung. Inför uppehållet låg laget näst sist med bara AFC Eskilstuna bakom sig. Laget inledde serien genom att vinna men därefter gick det desto tyngre. Inte en seger fram tills uppehållet gjorde att många trodde att laget skulle åka ur allsvenskan. Efter uppehållet i sommar är det ett annat FFF vi har fått se. Två segrar, en oavgjord och två förluster är ett poängsnitt som med marginal räcker till nytt kontrakt. En seger mot HIF och Falkenberg kan inte andas ut men i alla fall ta ett lugnt andetag tills nästa omgång.
För Helsingborg vore en nedflyttning ett monumentalt fiasko. Allt har handlat om att säkra kontraktet för att kunna få in välbehövliga pengar nästa år när nya tv- och sponsoravtalet börjar gälla. Ett uttåg skulle sätta klubben i en djupare ekonomisk kris och också göra Henrik Larsson till första tränaren att åka ur allsvenskan med samma klubb två gånger.
Helsingborg bör verkligen vinna matchen för att skapa sig lite utrymme i tabellen. Efter matchen mot FFF väntar Hammarby borta, IFK Göteborg hemma och IFK Norrköping borta. Ett tufft schema och att då ligga en placering från kvalplats inför de tuffa matcherna vore inte särskilt lyckosamt för Helsingborg.
FFF har inga förväntningar på sig att stanna kvar i Allsvenskan men fortsätter man på inslagen väg kommer det räcka. Laget har tagit fler poäng på fem matcher efter uppehållet än de gjorde på tolv matcher i våras och nu gäller det att visa att man vill vara kvar i högsta serien. Klarar man en trepoängare mot rivalen Helsingborgs IF blir det fest i byn. Annars kan det mycket väl bli Farväl Falkenberg i november.
Spelbolag Sverige