Start Ishockey Derby Hammarby – AIK |21. September | Allsvenskan

Derby Hammarby – AIK |21. September | Allsvenskan

2232
0
Dela

Kampen om SM-guldet fortsätter och efter att det inför omgång 23 varit sju lag med i guldstriden får vi nog dra ner antalet lag till fyra inför 24:e omgången. För första gången är det tre Stockholmslag som slåss om guldet tillsammans med Malmö FF. Två av dessa ställs mot varandra i ett kokande hett derby redan till helgen när Hammarby tar emot AIK på platsen på Tele2 Arena.

Det kommer givetvis att vara fullsatt i denna match som betyder oerhört mycket. Förlorar “Bajen” är de garanterat borta från guldstriden medan AIK vid förlust kan vara fyra poäng efter DIF.

Speltips Hammarby vs AIK Allsvenskan med högsta odds

* Hammarby har inte tappat poäng på hemmaplan sedan krysset mot Norrköping i maj och är fortfarande obesegrade på hemmaplan under säsongen. Vi tror det håller i sig och spelar en rak 1:a till oddset 2,45 hos Betsson.
* Hammarby må ha seriens vassaste och målgladaste offensiv men mot AIK blir det målsnålt. Vi väljer att köra under 2,5 mål och får bäst odds hos Mr Green som erbjuder 1,76.
* Nikola Djurdjic är en spelare som gillar att snacka men har svårare att backa upp det han säger. Vi tror inte han gör mål i matchen och spelar Djurdjic som mållös hos Unibet till oddset 1,32.

Oddsanalys Hammarby IF mot AIK Solna Allsvenskan

AIK fortsätter det tuffa spelschemat och har imponerande tagit sex poäng i de två senaste matcherna trots att man mött serieledaren DIF på hemmaplan och topplaget BK Häcken på bortaplan. AIK är en poäng upp till Djurgården men vi tror att det kan bli tufft att ta en tredje raka seger.

Hammarby är visserligen ett lag som när de snackar brukar tappa resultaten. Förra säsongen gick flera spelare ut och snackade om guld men istället för guld tappade man en Europaplats i sista omgången. Ska det bli Europa nästa säsong behöver “Bajen” börja vinna på gräs och framförallt ta segern mot AIK.

Nu tror vi man lyckas med detta. Hammarby är obesegrade på hemmaplan och har bara tappat poäng i två hemmamatcher. På plastunderlaget är man oerhört skickliga och har en offensiv som är svårslagen. Lägg till att AIK ser slutkört ut och har gått flera väldigt tuffa matcher på sistone plus sommarens Europakval.

Med detta i åtanke tror vi att Hammarby kommer gå segrande ur matchen och därför lägger vi en rak 1:a. Bäst odds ger Betsson som erbjuder 2,45.

Däremot tror vi inte på samma målfest som vi brukar när Bajen spelar. De har gjort ofattbara 55 mål denna säsong, 14 mer än tvåan MFF. Samtidigt så läcker man som såll bakåt och har flest antal insläppta mål bland topp sju.

AIK är ett defensivt lag som är svårbemästrade och räkna med att Norling har en defensiv matchplan inför det heta derbyt. AIK har släppt in ungefär hälften av målen Hammarby har men har också gjort 20 mål färre än sina rivaler.

Vi tror därför på en match utan allt för många mål. Därför väljer vi att lägga ett bet på under 2,5 mål och får fina odds hos Mr Green som ger 1,76.

En som inte kommer göra mål är Djurdjic. Frågan är om det finns någon fotbollsspelare som snackar mer än Djurdjic utan att riktigt ha åstadkommit något. Mot AIK kommer han gå mållös av planen vilket vi spelar till 1,32 hos Unibet.

Spelbolag Sverige