Start Fotboll Olympiska spelen närmar sig med stormsteg…

Olympiska spelen närmar sig med stormsteg…

1321
0
Dela

Oavsett om du är intresserad av lagsporter eller individuella sportgrenar så finns det något för dig under de olympiska spelen som i år genomförs i Rio de Janeiro i Brasilien.

OS, som pågår under perioden 5-21 augusti, bjuder på närmare 30 sporter och drygt 300 grenar, så räkna med att det blir både en sportslig och folklig fest både på arenorna och på gatorna.

Många officiella sporter i Olympiska Spelen

Många sporter är officiella sporter i olympiska spelen och även om fotboll har varit högaktuell nu under sommaren, i samband med fotbolls-EM och Copa America, så kommer OS att innehålla lagsporten fotboll, precis som med lagsporter som handboll och landhockey. Gillar du att se individuella sporter så finns det både ridsporter, friidrott och simsporter att se på, vilket gör att du kommer kunna få kvalitativ tid framför TV:n (såvida du inte får någon exklusiv möjlighet att åka till Brasilien och se de olympiska spelen live).

Så in i Norden i olympiaden

Samtliga nordiska länder kommer att representeras i de olympiska spelen tillsammans med stornationer som Portugal, Brasilien, Colombia och Chile. Så det kommer bli många intensiva och intressanta dagar med många tävlingar och finaler att se fram emot.

Jesper Stålheim deltar i årets Olympiska Spelen
Jesper Stålheim deltar i årets Olympiska Spelen
Från svensk sida kommer bland andra Therese Nilshagen (dressyr), Henrik von Eckermann (hoppning) och Jesper Stålheim (segling) att deltaga i olika tävlingsmoment. sport24.nu håller tummarna för att det blir ett antal svenska medaljer, gärna guldfärgade, från sommarens olympiska spel i Brasilien.

Spelbolag Sverige