Start Fotboll Lagsporter – förenar eller splittrar människor?

Lagsporter – förenar eller splittrar människor?

1378
0
Dela

Ett antal spelare på plan som tillsammans kämpar för att vinna. Ett antal spelare på plan som alla behöver varandra för att kunna visa en laganda och ett samarbete för att kunna nå målet om att göra mål.

I alla lagsporter behöver alla spelare en kämpaglöd för att lyckas med att vinna och nå målet. Spelare i lagsporter kan i sig och tillsammans förena eller splittra människor.

Lagsporter är just lagsporter

Under tiden som fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic spelade för det svenska fotbollslandslaget för herrar, så kunde en ställa sig frågan om det svenska fotbollslandslaget för herrar behövde honom eller om han behövde det svenska fotbollslandslaget.

En måhända fin gränsdragning men ack så viktigt sådan – för vem behöver vem och varför? Ett lag är aldrig bättre än sin svagaste länk och även om svenska medier hyllade Zlatan Ibrahimovic i ur och skur, så är ett lag just ett lag som består av många spelare och inte endast ett fåtal spelare.

Ett fåtal spelare behöver sitt lag, oavsett om det är fotboll, ishockey eller volleyboll. Zlatan Ibrahimovic behövde sina medspelare i det svenska fotbollslandslaget för herrar på samma sätt som Mats Sundin behövde sina medspelare i ishockey.

För i lagsporter är det allas insatser i ett gemensamt spel som avgör om det blir en framgång eller inte. Lagsporter blir så bra som spelarena bidrar till och resultatet blir så bra som den svagaste länken i laget är.

Ibrahimovic och Sundin i en helhet

Lagsporter blir så bra som spelarna i laget presterar. Ju bättre pelarna på planen kämpar, desto bättre blir förutsättningarna för att vinna och för framgångarna för laget. Spelarna i lagsporten kan förena och splittra människor, detta märks inte minst vid framgångar.

Och laget är mer än bara enskilda spelare som Zlatan Ibrahimovic oh Mats Sundin. Laget är hela laget och når tillsammans framgångar om du ser till just laget som en grupp och inte endast enskilda spelare.

Spelbolag Sverige