Start Ishockey Hockeyallsvenskan har kommit i gång!

Hockeyallsvenskan har kommit i gång!

1822
0
Dela

Hockeyallsvenskan

Denna vecka startade Hockyallsvenskan för herrar återigen och redan från statt gick både Timrå IK och MODO Hockey ifrån lite i tabellen.

Fjolårets segrare, AIK, är dock inte allt för långt bak och med en fjärdeplats har de fortfarande chans att komma nå toppstriden. Detta då AIK har en match mindre spelad och kan säkert bidra till att skapa förändringar på något sätt och kanske bidra till någon form av minne.

För vi har nog alla sett någon hockeymatch, i vart fall på televisionen om inte live på arenan och som kan bidra till någon form av minne. Om inte annat så i samband med olika olympiska spel eller i samband med nationstävlingar, där Sverige mött stornationer inom hockey som Kanada, Finland eller Ryssland. Vi har säkert sett hockeyprofiler som exempelvis Peter “Foppa” Forsberg, Henke Larsson eller Henrik Zetterberg (som för övrigt har spelat i Timrå IK som nu leder Hockeyallsvenskan). Vi kanske till och med har sett hockey-VM på hemmaplan i slutet av 1980-talet samtidigt som vi lyssnat på ”Nu tar vi dom” med Håkan Södergren och Ishockeylaget.

Vi har med andra ord alla någonting förknippat som vi kan relatera till hockey och där hockey kan ha någon betydelse för oss. Ett minne som kan vara spännande och bidra till förändring, på samma sätt som AIK kan förändra tabellen efter sin andra spelade match.

För det har trots allt bara spelats två omgångar av Hockeyallsvenskan. Och mycket kan förändras till i mars, då hockeysäsongen är över för denna gång. Och om Timrå IK MODO Hockey eller AIK står som segrare återstår att se. Men alla hoppas nog att deras sång om att “nu tar vi dom” kan inträffa även i det verkliga livet.

Spelbolag Sverige