Start Fotboll Är guldet bärgat för Malmö FF?

Är guldet bärgat för Malmö FF?

1376
0
Dela

I samband med dagens seger mot IFK Norrköping gick Malmö FF upp med ledning med sju poäng – över just IFK Norrköping. Med fyra återstående matcher är frågan om guldstriden är över?

Det går bra för Skånelaget Malmö FF, även om Markus Rosenberg inte var med i dagens match. Laget har visat goda kvalitéer när det gäller ett både offensivt och defensivt spel under hela säsongen och att med ett väl inarbetat lag har Malmö FF också visat på att laget tillsammans kan nå framgångar.

Från Östergötland till Skåne

Mycket tyder på att guldet i fotbollsallsvenskan för herrar kommer att gå tillbaks till Malmö FF från att ha varit placerat hos IFK Norrköping. Det är förvisso fyra matcher kvar av säsongen, men det förutsätter att IFK Norrköping vinner i vart fall tre matcher av de fyra återstående matcherna och att Malmö FF förlorar minst tre matcher av de fyra återstående matcherna. Malmö FF får inte heller vinna sin fjärde match för att IFK Norrköping ska ha chans att kunna bärga guldet för andra året i rad.

Är guldet bärgat eller behålls det i Östergötland?

Men kämpaglöden kan finnas hos östgötarna. För de kan visa att det går att vinna som en David mot Goliat. Och en ska inte ta segern i förskott, så malmöiterna behöver kämpa på tills det inte går att ha några möjligheter för andra lag att ta ifrån skånelaget dess guld som det förhoppningsvis kan bärga i november månad.

För övrigt ska det även bli intressant om Helsingborgs IF lyckas vara kvar i fotbollsallsvenskan eller om de får spela i Superettan i kommande säsong. För ju närmare slutet av säsongen vi kommer, desto dystrare ser det ut för Henke Larssons Helsingborslag.

Ska det bli så att Skåne både vinner guldet och förlorar ett fotbllslag i Allsvenskan när säsongen är över?

Spelbolag Sverige