Start Kampsport Flera svenska idrottspersoner i årets EM i MMA!

Flera svenska idrottspersoner i årets EM i MMA!

2981
0
Dela

Oktagoner IMMAF

I dag inleds Europamästerskapen i MMA med matcher för att nå finalen på lördag. De som vinner finalen blir Europamästare i lättvikt i respektive viktklass. Totalt deltar drygt 170 idrottspersoner från 30 länder i nio olika viktklasser.

Svenskar deltar i EM i MMA

Från svensk sida deltar det svenska landslaget med ettorna samt i vissa klasser även tvåorna från SM 2015. Två kvinnliga tävlanden och tolv manliga tävlingar i olika viktklasser tävlar från svenskt håll. Bland andra tävlar Gabriella Ringblom från Stockholm (i viktklassen 56,7 kg) och Tobias Harila från Västerås (i viktklassen 70,3 kg) och förhoppningsvis har vi minst två svenska Europamästare i MMA när veckan är slut.

Totalt finns det tolv viktklasser, varav kvinnor tävlar i fem stycken och män tävlar i sju viktklasser.

MMA fått erkännande och högre status

MMA, som står för mixed martial arts, har etablerats till att bli den åttonde största kampsporten i Sverige (av totalt drygt 20-talet sådana) och som är en erkänd sport av Riksidrottsförbundet. Med drygt ett hundratals anslutna klubbar till SMMAF är MMA en allt mer växande sport med allt fler utövare som organiseras i både medlemsklubbar och i ringen/oktagonen.

Som en sport som fått ett erkännande från både olika sociala och samhälleliga områden är det intressant att se om kampsport kan bli mer populärt än fotboll om några decennier, med hänsyn till att kampsport och mma har fått en allt högre status från 1990-talet fram till i dag.

Vilka som står som segrare i årets Europamästerskapen i MMA återstår att se och det vet vi på lördag.

Spelbolag Sverige