Start Fotboll Halmstad vann kvalet om spel i Allsvenskan 2017

Halmstad vann kvalet om spel i Allsvenskan 2017

2532
0
Dela

Halmstad lyckades vinna mot Helsingborg i kvalet om att få fortsätta i Allsvenskan kommande år. Därmed är slutställningen i Allsvenskan 2016 fastställd.

Halmstad gick från underläge till vinst

I den första matchen mellan Helsingborg och Halmstad blev det oavgjort trots att Helsingborg gjorde två mål (där ena målet var ett självmål) på bortaplan. Inför den andra matchen behövdes det oavgjort för Helsingborg för att de skulle bli det andra skånska laget som fick spela vidare i kommande säsong i Allsvenskan.

Det krävdes en dansk för att Halmstad skulle ta hem ett fortsatt spel i Sveriges högsta fotbollsliga – Marcus Mathisen. Mathissen gjorde två mål på mindre än tio minuter från slutet och Jordan Larsson från Helsingborg lyckades med att göra ett mål. Det hade kunnat bli ytterligare ett mål för Halmstad, om domaren hade givit Halmstad en straff i början av andra halvlek efter att en helsingborgare hade gjort en solklar hand.

Det allsvenska äventyret för Helsingborg är över för denna gång, desto gladare är Halmstad som med matchens hjälte Marcus Mathisen får spela i Allsvenskan 2017.

Lagen som välkomnas för spel i Allsvenskan 2017

Tidigare stod det klart att Malmö FF, som vann hela allsvenskan 2016, var det första skånska laget som får spela vidare i Allsvenskan 2017. Dessutom välkomnas IK Sirius FK och Athletic FC United


De lag som välkomnas att spela i Allsvenskan 2017 är enligt följande:

1. Malmö FF
2. AIK
3. IFK Norrköping
4. IFK Göteborg
5. IF Elfsborg
6. Kalmar FF
7. Djurgården
8. Östersund
9. Örebro
10. BK Häcken
11. Hammarby
12. Jönköping Södra
13. GIF Sundsvall
14. Halmstad
15. IK Sirius FK
16. Athletic FC United

Spelbolag Sverige