Start Fotboll Fotboll för hela slanten inom svensk och internationell fotboll!

Fotboll för hela slanten inom svensk och internationell fotboll!

1282
0
Dela

I helgen har det varit både fotbollsallsvenskan och Premier League – en dröm för den som är intresserad av fotboll för herrar.

Inom fotbollsallsvenskan för herrar spelades under lördagen två matcher (AIK – Helsinborgs IF och Gefle IF FF – IFK Norrköping FK) och det är jämnt uppe i toppen mellan föregående års allsvenska vinnare (IFK Norrköping FK) och Svenska Cup-finalisterna (Malmö FF). Drygt halva omgången har spelats och det är intressant att se att två av Stockholmslagen är långt nere i tabellen och kan riskera att åka ur allsvenskan. Men som alltid – det är först när fotbollsallsvenskans samtliga 30 matcher är spelade som tabellen fastställs.

I Premier League spelar Manchester United med nyförvärvet Zlatan Ibrahimovic under söndagen och det ska bli intressant att se om det blir en vinst i hela ligan för laget eller om det blir en tuff konkurrens av föregående års segrare Leicester City. Premier League har precis dragit i gång och det ska bli intressant att följa ligan och se om det blir några överraskningar i årets omgång.

I OS går det dock bättre för damerna än för herrarna i fotboll. För de svenska damerna väntar semifinal på tisdag, där de möter Brasilien och vinner de den matchen väntar en final mot antingen Tyskland eller Kanada. För de svenska herrarna spelas semifinalerna på onsdag och det är semifinaler mellan Brasilien – Honduras och Nigeria – Tyskland. Brasilien och Tyskland har med andra ord chans att nå final i fotboll på både dam- och herrsidan. Under kommande vecka vet vi hur fotboll i OS går och vilka som vinner både semifinalerna och finalerna.

Spelbolag Sverige