Start Fotboll Var finns världens bästa fotbolls arenor? Vi listar våra 5 favoriter!

Var finns världens bästa fotbolls arenor? Vi listar våra 5 favoriter!

3121
0
Dela

Fotboll är en så pass populär sport att till och med fotbolls arenorna har blivit sevärdheter i sig. Idag tänkte vi lista våra 5 favorit arenor runt om i världen.

campnou

Först ut har vi Barcelonas gigantiska arena Camp Nou ditt även helt vanliga turister som inte är fotbolls fans dras till för att se arenan med den största kapaciteten i Europa där 98 787 åskådare får plats.

maracana

Maracanã Stadium, Rio de Janeiro är en klassisk arena som byggdes till VM 1950. Brasilien förlorade då sista matchen mot Uruguay med 2-1 och gick därmed miste om guldet. Arenan hade år 1950 en kapacitet på ofattbara 200 000 åskådare men idag rymmer den dock bara runt 80 000.

aztekekastadion

Sen har vi Aztekastadion i Mexico City som där kallas för Estadio Azteca och som är en klassisk arena i VM sammanhang. Det var här som det sägs att “guds hand” hjälpte Diego Maradona att göra mål mot England under VM år 1986 och det var i samma arena som Brasilien vann sitt tredje VM-guld året 1970. Här ryms 1000 000 åskådare.

anfield

En utav dom världskända arenorna måste ju så klart vara Anfield i Liverpool där den moderna fotbollen uppstod. Denna staion är mest känd för sin allsång som ganska ofta fyller stadion och arenan rymmer 45 632 åskådare.

westfalen

Sist men inte minst har vi Westfalen Stadion, Dortmund som är Tysklands största arena. Denna arena byggdes för fotbolls VM i Västtyskland året 1974. Arenan har en kapacitet på 80 000 åskådare och det mest imponerande med den är den massiva ståplatsläktaren där hemmaklacken håller till. I den ryms 25 000 åskådare. År 2005 byte stadion namn till Signal Iduna Park.

Foton tagna av MANU FERNANDEZ/AP

Spelbolag Sverige