Start Kampsport ”The Mauler” vann helgens UFC-match…

”The Mauler” vann helgens UFC-match…

2507
0
Dela

Alexander The Mauler Gustafsson

I helgens UFC-match mellan Polens Jan Blachowicz och Sveriges Alexander ”The Mauler” Gustafsson vann svensken sin första match på över ett år.

Matchen var på förhand en höjdpunkt i samband med helgens UFC-gala i tyska staden Hamburg och med många förväntningar på “The Mauler” som inte hade vunnit någon UFC-match på 13 månader. Trots att ”The Mauler” behövde läkarvård mellan matchens första och andra rond, kunde han komma stärkt tillbaks och vinna matchen med en bred marginal över Blachowicz.

Ultimate Fighting Championship (UFC) är en organisation för individer som utövar kampsportsgrenen amerikansk mixed martial arts (MMA). Genom olika galor uppmärksammas denna sportgren inom kampsport genom att topprankade MMA-utövare tävlar i olika viktklasser. I UFC genomförs tre alternativt fem ronder i en åttkantig bur med vardera fem minuter med en minuts paus mellan respektive rond.

Kända UFC-profiler är bland andra Conor McGregor (Irland), Mark Coleman (USA) och Royce Gracie (Brasilien).

För dig som är intresserad av kampsport anordnas olika kampsportstävlingar och i december anordnas även SM i amatör-MMA i Umeå.

Spelbolag Sverige