Start Övriga Sporter Patrick Ekwall får inget nytt förtroende av TV 4!

Patrick Ekwall får inget nytt förtroende av TV 4!

1762
0
Dela

Medier i Sverige har under dagen rapporterat att TV 4:s sportprofil Patrick Ekwall kommer tvingas bort från kanalen, då kanalen vill få nytt grepp i samband med kommande sportbevakningar. Flera sportprofiler uttrycker sitt missnöje till TV 4 och deras beslut. Men det är stor skillnad mellan att tvingas bort från ett uppdrag och att inte få förnyat förtroende.

Patrick Ekwall får inget nytt förtroende av TV 4, vilket inte är samma sak som att bli borttvingad. Det må vara en hårfin skillnad mellan att tvingas bort och att inte få förnyat förtroende. Att tvingas bort kan innebära att en har gjort någonting fel, medan att inte få förnyat förtroende (i samband med en ny avtalsskrivning) innebär att det inte kräver något misstag från uppdragstagarens sida. Jämför med att som anställd bli avskedad och att bli uppsagd på grund av arbetsbrist, vilket är två stora skillnader (där det förstnämnda innebär att en i praktiken gjort något brottsligt  och det sistnämnda innebär att företaget gör en omorganisation eller förändringar på andra sätt inom företaget).

Patrick Ekwall har bevakat sportevenemang för TV 4 sedan i början av 1990-talet och kommer enligt uppgifter att arbeta kvar inom kanalen fram till årsskiftet. Därefter blir TV 4:s sportsändningar förhoppningsvis värdefulla inslag och komplement till sport24.nu att få sportnyheter från.

Spelbolag Sverige