Start Motorsport Därför var Tony Rickardsson tvungen att välja speedway!

Därför var Tony Rickardsson tvungen att välja speedway!

4726
0
Dela

Tony Rickardsson är Avestagrabben som hade kunnat bli en hockeyikon. Men som tur är valde Rickardsson rätt och speedway fick sin ikon med flera fina priser och utmärkelser.

Tvungen att välja mellan speedway och ishockey

Trots att det finns komiker (läs Robert Gustafsson) som gärna friskt skämtar om Rickardsson på olika tillställningar som Idrottsgalan, så har Rickardsson en gedigen erfarenhet och meriterande bakgrund. I början av sin karriär var han, vid sidan av sin förmåga inom speedway, lagkapten i Dalarnas TV-pucklag. Tiden räckte dock inte till för båda sporterna, så Rickardsson var tvungen att ha fokus och disciplin på en sport och han valde speedway som sport.


Robert Gustafsson som Tony Rickardsson på Idrottsgalan

Skördade framgångar både i Sverige och utomlands

Valet på speedway som sport medförde många framgångar för Tony Rickardsson. Genom sina framgångar som speedwayförare för bland andra speedwayklubbarna Valsarna och Masarna samt tävlan i polska och brittiska speedwayligor skördade han flera framgångar, vilket i sig ledde till att han fick både Bragdguldet (1999) och Jerringpriset (2005). Dessutom fick vi se honom dansa loss på dansgolvet 2008 i underhållningsprogrammet Lets dance, där han även träffade kärleken som han senare även gifte sig med.

Speedwaysporten har förmodligen inte någon mer känd förare än Tony Rickardsson. Det är många som har honom att tacka för att han valde speedway framför ishockey. För även om det finns flera speedwayförare, som Robert Eriksson, Per Jonsson och Peter Karlsson, så är nog Rickardsson mer förknippad med speedway än vad Peter Foppa Forsberg är med ishockey.

Spelbolag Sverige