Start Kampsport MMA Fight Challenge 1 i Eskilstuna!

MMA Fight Challenge 1 i Eskilstuna!

2194
0
Dela

Shootfightingmatch mellan kampsportaren Zoran Milic från Västerås och Nicholas Bryant från Fit4Fight Gym Idrottsförening.

18 matcher inom MMA

Under gårdagen genomförde Nova MMA i Eskilstuna sin första Fight Challenge. Med totalt 18 matcher, varav 13 i shootfighting och fem i amatör-MMA, fick kampsportare (i denna utmaning tävlande inom mixed martial arts) matcherfarenhet med lika många vinnare som förlorare. Nova MMA Fight Challenge 1 genomfördes i samarbete mellan Nova MMA och Svenska MMA förbundet (SMMAF).

Kampsport är en seriös sport med både manliga och kvinnliga utövare

Kampsport och grenar som MMA kan uppfattas som en sport som tolererar våld och som utövas av män. I alla organiserade tävlingar och i samband med professionell träning, så finns det regler och förhållningssätt som alla behöver förhålla sig till och som beaktas fullt ut. Kampsport som sport är en utövning där du utövar självförsvar i närstrider under kontrollerade former. I mångt och mycket kan det behövas mer kampsport, eftersom vi alla behöver försvara oss själva vid olika händelser när detta kan behövas.

Under gårdagens match var det fyra kvinnliga kampsportare som deltog i två matcher, vilket innebär att ungefär var 20 utövare är av kvinnligt kön. Under gårdagskvällen genomfördes även en match mellan Klara Svensson mot Mikaela Laurén, där Svensson gick segrande ur matchen. Så kampsport är en sport för och med både manliga och kvinnliga kampsportare som vill och kan tävla i närstrider under kontrollerade former.

Flera olika inriktningar

Fight Challenge, som den som genomfördes i Eskilstuna under gårdagen, har ofta två inriktningar i matcherna för två olika ligor, dels för Shootfighting, dels för Amatör MMA. För att kunna kvalificera sig till Amatör MMA behöver en tävlande vanligtvis ha vunnit fyra shootfightingmatcher i Sverige och för att kunna nå SM i amatör-SM behöver en tävlande vara placerad bland de åtta främsta i respektive viktklass.

Bra genomförd Fight Challenge i går

Gårdagens Fight Challenge genomfördes på ett utmärkt sätt och genomfördes mycket tack vare de olika funktionärer och domare som deltagit. I videon ovan ser vi Zoran Milic göra sin första shootfightingmatch av totalt fyra stycken och förhoppningsvis kommer han nå SM i amatör-MMA som genomförs i Umeå i december.

Spelbolag Sverige