Start Boxning Kampsport – en sport för både träning och tävling!

Kampsport – en sport för både träning och tävling!

1729
0
Dela

Ali_01

Förmodligen känner du till Alexander “The Mauler” Gustafsson och den nyligen avlidne Muhammad Ali. Båda är kampsportare inom olika inriktningar, Gustafsson inom MMA (mixed martial arts) och Ali inom boxning.

Kampsport består av flera olika inriktningar som passar dig oavsett vad du har för intresse och förmåga när det gäller självförsvar och att utöva någon form av närstrid under kontrollerade former. MMA och boxning är två individuella inriktningar inom kampsport där du har möjlighet att visa att du kan kämpa för att vinna en strid mot en annan individ.

Kampsport, oavsett inriktning, kräver mycket ansvar och engagemang av den som utövar denna sport. Ansvar och engagemang när det gäller träning i vardagen för att på så sätt att det behöver finnas rutiner för träningen så att det genomförs med en kontinuitet samt att det även sker under kontrollerade former, gärna i träningslokaler med en tränare som kan ge infallsvinklar på vad som är bra och vad som kan bli bättre. För genom att det finns tydliga regler i samband med träningen och att det sker under kontrollerade former så kan kampsporten vara en stimulerande och utvecklande sport för dig som utövar MMA, boxning eller annan inriktning inom kampsporten.

För med sund träning och med tydliga regler för träningen under kontrollerade former kan det genomföras bra tävlingar som är väl värda att se på som åskådare. För Alexander “The Mauler” Gustafsson och Muhammad Ali hade båda bra ansvar och engagemang för att kunna utöva sina träningar med bra regler och under kontrollerade former. Och på detta sätt kan kampsporten vara en sport som förgyller och med en bra status för dem, publiken och för all övrig sport. Och förhoppningsvis blir det bra kampsportsgrenar med sunda resultat av den träning som alla deltagare genomfört genom sina förberedelser under flera år.

Spelbolag Sverige