Sport24

-Vi älskar sport!

Svensk poäng i första VM-kvalmatchen!

2 min read

svenska_flaggan_pa_friends_arenahollandska_landstruppenhttp://reteks.ru

Vid gårdagens VM-kvalmatch mellan Sverige – Holland, som slutade oavgjort, var den svenske målvakten Robin Olsen och Hollands Wesley Sneijder de stora vinnarna.

sverige-holland-matchI den första kvalificeringsmatchen för Sverige inför VM 2018 i Ryssland, där Holland stod för motståndet, fick båda länderna var sin poäng med sig. I en match, där Holland överlag hade mer bollinnehav och övertag, gjorde Marcus Berg Sveriges enda mål i slutet av första halvlek och vid halvtidspaus hade Sverige ett resultatmässigt övertag.

Hollands Wesley Sneijder gjorde kvitteringsmålet i mitten av andra halvlek och Holland gjorde även ett andra mål av Bas Dost på övertid, vilket blev bortdömt till Sveriges favör. Holland hade dock flera målchanser och tack vare Sveriges nya förstemålvakt, Robin Olsen, blev det inga fler insläppta mål.

Gårdagens svenska trupp i fotboll kallas för “det nya landslaget” eftersom många tidigare kända fotbollsspelare, som Andreas Isaksson, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic, har lämnat landslaget. Det nya landslaget, med den nye tränaren Jan Andersson som tränare, har många möjlighet att skapa ett lag som bygger på samhörighet och styrka i att spela framgångsrikt.

hollandska_fans

Den holländska hejarklacken, som i majoritet satt på en del av kortsidan, hördes nästan lika mycket som de drygt 36 000 åskådare som satt med i publiken på matchen.

Den italienske domaren Daniele Orsato dömde matchen som slutade 1-1. Matchen spelades på Friends Arena i Stockholm. Nästa kvalificeringsmatch på hemmaplan äger rum den 10 oktober då Sverige möter Bulgarien.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.