Start Fotboll Skånsk seger i derbymatch…

Skånsk seger i derbymatch…

562
0
Dela
Johan Wiland, MFF
Johan Wiland kan ses som matchens hjälte i derbymatchen mellan Malmö FF – Helsingborg IF…

I dagens match mellan Malmö FF och Helsingborg IF blev det förväntat Malmö FF som gick segrande ut. I och med dagens vinst återtog Malmö FF förstaplatsen i fotbollsallsvenskan för herrar med tvåan IFK Norrköping som tvåa (som dock har en match mindre spelad och kan ta tillbaks förstaplatsen vid vinst eller oavgjort i sin kommande match).

Skånsk seger i derbymatchen

Sammanfattningsvis kan en säga att första halvleken dominerades av Malmö FF och den andra halvleken dominerades av Helsingborgs IF. Med ett mål av Anders Christiansen i den 22:a matchminuten kunde Malmö FF ha ett övertag på sina skånevänner under matchens gång. Även om Helsingborg blev mer taggade att spela under andra halvleken genom att vinna boll i högre grad och flytta upp spelet på ”rätt” planhalva, så gav det ändock föga hjälp för helsingborgarna. På övertid fick Mattias Svanberg in 2-0 för Malmö FF, vilket också blev slutresultatet för matchen. Johan Wiland kan tackas mycket för att Malmö FF lyckades hålla nollan, då han räddade ett antal försök från helsingborgarna för att göra mål.

Malmö FF Skånes stolthet

Malmö FF är, oavsett om det blir en allsvensk seger efter 30 spelade matcher, Skånes stolthet och det ska bli intressant att se om Helsingborg IF lyckas få in lite poäng för att slippa 嘉盛外汇 kvalmatch för att få stanna kvar i Allsvenskan nästa år. Helsingborgs IFs tränare Henke Larsson har något att fundera över, oavsett om det blir Allsvenskan eller Superettan 2017/2018.

mobilbet sport bonus