Start Fotboll Malmö FF i topp efter drygt halva fotbollsallsvenskan!

Malmö FF i topp efter drygt halva fotbollsallsvenskan!

571
0
Dela

Fotbollspokal i Fotbollsallsvenskan

Nu när både EM och OS är över spelas svensk fotbollsallsvenskan igen. Med 19 spelade matcher är Malmö FF, IFK Norrköping FK och AIK i toppen av tabellen.

Alla tre lagen i topp har samtliga vunnit fotbollsallsvenskan för herrar; Malmö FF vann senast 2014, IFK Norrköping FK är innevarande vinnare och AIK vann senast 2009. Tillsammans har de vunnit fotbollsallsvenskan för herrar hela 42 gånger. Även om det är elva matcher kvar, kan det bli en 43:e seger och frågan är i sådana fall vilket lag i toppstriden som till slut står som segrare.

Malmö FF har fotbollsstjärnor som Markus Rosenberg, Guillermo Molins och Johan Wiland och det skånska fotbollslandslaget har gjort hela 40 mål under de 19 spelade matcherna.

IFK Norrköping FK har fotbollsstjärnor som Andreas Johansson, Nikola Tkalcic och Sebastian Andersson och de har, likt Malmö FF, också gjort hela 40 mål under de 19 spelade matcherna. Dock har IFK Norrköping FK fler insläppta mål än gjorda mål, vilket gör att de inte ligger i topp.

AIK är Stockholms stolthet, i alla fall om en kollar på tabellen om vilket Stockholmslag som det går bäst för. Laget har fotbollsstjärnor som Oscar Linné, Carlos Strandberg och Stefan Ishizaki och tillsammans har Stockholmslaget AIK lyckats göra hela 30 mål under de 19 spelade matcherna.

För de övriga Stockholmslagen, Hammarby och Djurgården skulle det kunna gå bättre för. Båda lagen tampas framåt och har potential till att kunna göra fler gjorda mål än att släppa in mål i den egna målburen.

Vilket lag som står som segrare efter samtliga 30 genomförda matcherna i årets fotbollsallsvenska för herrar återstår att se. Förhoppningsvis kommer pokalen att få resa från IFK Norrköping FK till Malmö FF, så att den får glänsa under ett ytterligare år tillsammans med Malmös fotbollsstjärnor som visar på en styrka och kraft när det gäller att göra mål – för det är det som är målet, att göra mål!

mobilbet sport bonus