Start Fotboll Är Helsingborg IF Skånes stolthet?

Är Helsingborg IF Skånes stolthet?

665
0
Dela

Fotbollsklubben Helsingborg IF, vars slogan är Skånes Stolthet, är i kris – i vart fall när det gäller resultatmässigt. Kanske dags att byta slogan, kanske dags att se över spelartruppen, kanske till och med att byta ut tränare?

Med Henrik Larsson, den forne fotbollsspelaren med över 100 spelade matcher i svenska landslaget, vid rodret och bland andra Linus Hallenius och Frederik Helstrup som spelare, torde Helsingborg IF kunna visa framfötterna på fotbollsplanen. Men i stället för att visa framfötterna (och göra mål i motståndarnas mål) så dalar laget i fotbollsallsvenskan för herrar. Det kan finnas en risk att Helsingborg IF får kvala inför nästkommande fotbollssäsong. Och allt sedan fotbollssäsongen inleddes har Malmö FF (som nu ligger tvåa i fotbollstabellen) varit Skånes stolthet utifrån hur det ser ut i tabellen.

För trots en fin och bra slogan och trots forna fotbollsspelare i svenska landslaget, så verkar Helsingborgs IF ha en Törnrosa-sömn som de inte vaknat ur ännu. Och med en måldifferens på -19, vilket betyder att laget släppt in 19 fler mål än vad laget gjort i motståndarens mål, så kanske det är dags att fundera på om det är dags att byta tränare för laget. Jämför gärna Helsingborgs IFs måldifferens med Malmö FF som är 26 (som innebär att Malmö FF gjort 26 fler mål än vad de släppt in), så kan det visa på att det finns olika sätt att spela och olika sätt att träna. Om ingenting händer kan Helsingborg IF få spela i superettan kommande säsong, vilket kan vara förödande på många sätt för laget, inte minst ekonomiskt. Då lär inte Helsingborg IF bara behöva tänka på att byta slogan och förändringar i spelartruppen, utan även byte av tränare.

Med åtta spelomgångar kvar av fotbollsallsvenskan för herrar 2016 är det intressant om Helsingborgs IF vaknar upp ur sin Törnrosa-sömn i tid eller om de vaknar upp i Superettan. Helsingborgs IF lär då inte vara Skånes stolthet och frågan är om de har varit det vid något tillfälle överhuvudtaget….

Kommentarer

comments

mobilbet sport bonus